Heeft u zojuist een prachtige Benelli motor gekocht of bent u van plan in de nabije toekomst zo’n moto aan te schaffen? Dan moet u een motorverzekering afsluiten. In België is het namelijk verplicht uw motor te verzekeren voordat u gebruikt maakt van de openbare weg. Bij Solo Moto vindt u gegarandeerd voor elk type motor en merk de beste verzekering. Dus bent of komt u in het bezit van een Benelli motor? Bij Solo Moto kunt u eenvoudig en snel online uw Benelli verzekeren! U kunt binnen een paar minuten de beste motorverzekering voor uw Benelli afsluiten. Ontdek het zelf! Klik op de onderstaande knop om uw gegevens in te vullen.

Een Chinese Italiaanse motorfietsfabrikant

De motorfietsfabrikant Benelli is opgericht in 1911 te Pesaro in Italië. Hierdoor is Benelli een van de oudste Italiaanse motorfabrikanten dat nog steeds actief is. Hoewel het bedrijf in de eerste jaren voornamelijk bezig was met de reparatie van fietsen en motorfietsen, werd in 1920 de eerste complete Benelli motor gebouwd met een eencilinder tweetakt 75 cc-model. Inmiddels is het bedrijf volledig in Chinese handen, maar het ontwerp van de motoren wordt nog steeds gedeeltelijk in Italië gedaan.

Vandaag de dag is Benelli gefocust op het creëren van middelgrote motorfietsen, bromfietsen en scooters die veelal in Azië worden gebruikt. Dat is echter niet alles. Ook op de premium Europese markt komt u Benelli motoren nog steeds tegen. Voor het ontwerp van deze modellen voor de Europese markt heeft het merk goed gekeken naar concurrenten zoals Ducati. Deze inspiratie is dan ook duidelijk te herkennen. Zo heeft de Benelli TRK 502 de karakteristieke ‘snavel’ van de Ducati Multistrada. Verder is een gelijkenis te herkennen tussen de Benelli 502c en de Ducati Diavel. Benelli heeft vanwege deze Chinese roots veel modellen met een laag vermogen in het gamma; daardoor is Benelli het ideale merk voor bijvoorbeeld motorrijders met een A2 rijbewijs en lenen deze motoren zich perfect voor het terugbrengen van het vermogen naar 35kw.

Uw opties om de Benelli te verzekeren

Wanneer u de baan op gaat met uw Benelli motor, moet u deze eerst verzekeren. Dit kan een heuse klus zijn; het bekijken van alle verzekeringsmogelijkheden. U kunt uw Benelli verzekeren op diverse manieren. Dat is ook prettig, want niet iedere motorrijder is hetzelfde. Bij Solo Moto bieden wij altijd een motorverzekering die perfect bij u past. Zo kunt u uw Benelli verzekeren met alleen een Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA). Dit is in feite een basisverzekering. Wilt u toch liever een uitgebreide dekking voor uw motor? Overweeg dan een BA + Mini Omnium, een BA + Full Omnium of als laatst de BA + Full Omnium Top. Daarmee is uw Benelli motor optimaal verzekerd met 0 euro vrijstelling. Ook hebben wij nog aanvullende dekkingen voor uw Benelli motorverzekering, zoals rechtsbijstand en bestuurder.

Direct online uw Benelli verzekeren

Het uitzoeken van de beste waarborgen voor uw motor, rijgedrag en situatie kan door alle verzekeringsmogelijkheden een uitputtende taak zijn. Vindt u het daarom lastig om zelf een Benelli verzekering te selecteren? Geen probleem; Solo Moto schiet te hulp! Een Benelli verzekeren kan via ons al binnen enkele minuten geregeld zijn. Met het beantwoorden van enkele vragen en het invullen wat aanvullende informatie gaan wij de verzekeringen voor u op een rijtje zetten. Vervolgens komt er een advies over welke waarborgen wij u kunnen bieden om uw Benelli te verzekeren. Daarna beslist u of u de motorverzekering direct online wilt afsluiten. Hierdoor kunt u binnen een paar minuten uw Benelli verzekerd hebben, zodat u gelijk de weg op kan!

Heeft u geen idee welke motorverzekering het beste bij u past of kunt u wel wat hulp gebruiken om uw Benelli te verzekeren? Geef ons dan gerust een belletje! Elke werkdag staan onze behulpzame medewerkers klaar om u te helpen. U kunt bellen naar 03 808 58 95 of een e-mail sturen naar info@solomoto.be.

Een greep uit de modellen van Benelli:

Benelli Tornado Naked T
Benelli 502C
Benelli TRK 502
Benelli Leoncino
Benelli Imperiale 400
Benelli BN 125
Benelli 752S
Benelli TRK 502 X
Benelli Leoncino Trail