Bij Solo Moto kunt u diverse soorten verzekeringen afsluiten. De kosten en vergoedingen worden bepaald per type motorverzekering. We vertellen u wat een Omnium verzekering precies inhoudt, zodat de keuze voor u iets makkelijker is. Niet alle risico’s worden met een omnium verzekering gedekt. 

Wat is een Omniumverzekering voor uw motor?

Bij schade door eigen toedoen bent u bij deze verzekering verzekerd. De kosten van een Omniumverzekering zijn wel hoger dan een verzekering met minder dekking. Dit zijn verzekeringen als BA of BA+ (Mini Omnium) verzekeringen. U bepaalt zelf of u het waard vindt om uw motorvoertuig Omnium te verzekeren. Wanneer u voor de goedkoopste optie kiest en toch schade heeft aan uw motorvoertuig, kan dit uiteindelijk duurder uitvallen. 

Wij als liefhebbers van motoren begrijpen als geen ander dat u zuinig bent op uw voertuig. Op lange termijn kan een Omniumverzekering een betere optie zijn. Hiermee kunt u met een rustig gevoel vele kilometers rijden op uw prachtige motor. 

Omnium verzekering motor

Een standaard wettelijk verplichte verzekering in België is een Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verzekering. Dit is de minimale verzekering die u moet hebben, als u niet in bezit bent van deze verzekering mag u de weg niet op. Een Omnium motorverzekering is aanvullend op de BA verzekering. Bij een BA verzekering bent u alleen verzekerd tegen schade van anderen. Een Omnium motorverzekering verzekert u ook tegen schade aan eigen motor, diefstal of brand. 

Voorbeelden van Omniumpremies voor diverse motoren

Model motorFull Omnium premie
Ducati Diavel 1260 (2022)Vanaf €135,63 per maand
Honda CRF1100L Africa Twin (2022)Vanaf €123,93 per maand
Kawasaki Versys 1000 S (2022)Vanaf €100,38 per maand
Triumph Scrambler 1200 XC (2022)Vanaf €98,60 per maand
Dit zijn de vanaf premies bij het volgende profiel: 45 jaar, 0 ongevallen “in fout” in de jongste 5 jaar, tot 10.000 kilometers per jaar, 5 jaar een rijbewijs, motor in een afgesloten garage met een startonderbreker en/of alarm en geen aanvullende verzekeringen

Is een Omniumverzekering de juiste keuze voor mij?

Het kan een lastige keuze zijn om wel of niet extra premie te betalen zodat uw motor omnium is verzekerd. Wij van Solo Moto helpen u met de beste keuze. Wanneer u een nieuwe of relatief nieuwe motor aanschaft, dan is een omnium verzekerde motor een aantrekkelijke premie. U moet er namelijk rekening mee houden dat de verzekeraar uitgaat van de huidige waarde van de motor. Het is ook mogelijk om de overweging te maken of u de aanschafwaarde mee wilt verzekeren, zodat u in plaats van de dagwaarde de aanschafwaarde ontvangt. Een standaard BA verzekering is daarentegen wellicht beter voor een oudere motor. 

Op den duur hangen de uiteindelijke kosten af van uw profiel. Op basis van uw profiel kunt u kijken welke verzekering het beste bij u past. Solo Moto helpt u graag met het vergelijken van de verschillende verzekeringen voor uw situatie en bijbehorende wensen. Dit kunt u gemakkelijk doen aan de hand van onze motorverzekering simulatie tool.

Komt u niet uit de juiste keuze?

Wanneer u er zelf niet uitkomt kunt u altijd contact opnemen met ons. Wij staan elke maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 voor u klaar. Voor al uw vragen kunt u gerust bellen (03/808.58.95), een e-mail sturen (info@solomoto.be) of het contactformulier invullen. Zo sluiten wij samen de beste motorverzekering voor u af!


Gerelateerde artikelen

Solo Moto is een handelsnaam van Combi Motors Belgium BV met ondernemingsnummer 0738.604.421 en is gespecialiseerd in het verzekeren van moto's en ingeschreven bij de Belgische toezichthouder, de FSMA.

© 2024 Solo Moto verzekering |

Voorjaarspromotie: 25% korting op de Omnium waarborgen bij onderschrijving van een Full Omnium of Full Omnium TOP