Als u niet meer in het bezit bent van uw nummerplaat omdat deze verloren, gestolen of vernield is (bijvoorbeeld door brand), ga dan zo snel mogelijk naar een politiebureau. U doet er aangifte van onvrijwillige buitenbezitstelling. De politie overhandigt u een attest van onvrijwillige buitenbezitstelling.  Ook wordt de plaat geschrapt (de informatie wordt doorgestuurd naar de DIV).

Opmerking: Leg dit attest NIET voor aan bpost (en ook niet aan de DIV) om uw plaat te laten schrappen: de politie heeft deze al geschrapt. [Bron: mobilit.belgium.be]

Om een nieuwe nummerplaat te kunnen aanvragen, dient u contact met ons op te nemen dan zullen wij u het formulier ‘Aanvraag om inschrijving van een voertuig’ toesturen. Dit formulier moet u invullen, ondertekenen en vervolgens samen met het attest van onvrijwillige buitenbezitstelling opsturen naar de DIV.

In de tussentijd mag u zich niet zonder nummerplaat op de openbare weg begeven. Na enkele werkdagen zult u een nieuw inschrijvingsbewijs en een nieuwe nummerplaat ontvangen.