Geïnspireerd door het Yamaha XT-model dat de eerste Dakar Rally won, bood de originele Ténéré een hele reeks aan nieuwe mogelijkheden toen hij 40 jaar geleden werd geïntroduceerd. Deze legendarische motorfiets, uitgerust met een brandstoftank met groot bereik, een motor met hoog koppel en een robuust chassis, was Yamaha’s eerste Adventure-motorfiets die generaties motorrijders inspireerde om hun grenzen te verleggen, de wereld te verkennen en iconische plaatsen te ontdekken die voorheen onbereikbaar waren.

De Ténéré 700, die het authentieke robuuste DNA en de ‘go-anywhere’-houding van zijn voorganger heeft overgenomen, is een van de meest succesvolle modellen van het bedrijf gebleken. Gebouwd in het kader van de essentie van de oorspronkelijke motorfiets: de wereld openen en langeafstandsreizen toegankelijk maken voor elke rijder, bouwde Yamaha’s best verkochte Adventure-motorfiets in zeer korte tijd een trouw publiek op.

Voor 2024 wordt het Ténéré-gamma versterkt met de Ténéré 700 Explore. Dit nieuwe Adventure-model is ontworpen om de globetrotters van vandaag de kans te geven net zo veel van de reis te genieten als uit te kijken naar de aankomst op hun bestemming. Het onderstreept Yamaha’s toewijding aan het aanbieden van de meest diverse selectie machines die passen bij een breed scala aan levensstijlen.

Ténéré 700 Explore – Meer comfort, mogelijkheden en toegankelijkheid

Met een lagere zithoogte van 860 mm en meer comfort en gemak is de Ténéré 700 Explore ontworpen om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de Next Horizon te ontdekken.

De herziene KYB-veersystemen voor en achter hebben een 20 mm kleinere veerweg om een lagere zithoogte te bereiken voor een betere toegang tot de grond en een grotere beheersbaarheid bij lage snelheden. Bovendien werden de veerconstantes voor en achter licht verhoogd voor een nog betrouwbaarder rijgedrag bij volledige belading.

Het scherm van de Ténéré 700 Explore is hoger en breder dan standaard, waardoor het oppervlak 50 % groter is voor meer rijcomfort tijdens slechte weersomstandigheden? Daarnaast zorgt de quickshifter met CP2-specifieke instellingen voor naadloos opschakelen. Met zijkoffers standaard kunnen klanten ervoor kiezen om Yamaha’s originele harde of zachte bagage te monteren tegen meerprijs.

Ténéré 700 Explore: exclusieve kenmerken
  • 43 mm KYB-voorvork, 190 mm veerweg (20 mm minder dan Ténéré 700)
  • Op afstand verstelbare achterschokdemper, 180 mm veerweg (20 mm minder dan Ténéré 700)
  • Lagere zithoogte van 860 mm om beter aan de grond te kunnen met de voeten en betere beheersbaarheid (15 mm minder dan Ténéré 700)
  • 50 % groter schermoppervlak voor betere windbescherming
  • Zijkoffer zijn gemonteerd als originele uitrusting
  • Keuze uit originele harde of zachte zijkoffers van Yamaha (meerprijs)
  • Quickshifter voor naadloos opschakelen
Prijs en beschikbaarheid

De Ténéré 700 Explore is vanaf modeljaar 2024 verkrijgbaar in heel Europa. Neem contact op met de Yamaha-distributeur in uw land voor meer informatie over verkrijgbaarheid en de lokale prijs.

Kleuren

De Ténéré 700 Explore zal verkrijgbaar zijn in Tech Kamo met speciale graphics.

Originele Yamaha-accessoires, Adventure-kleding en motorrijkleding

Yamaha heeft een scala aan pakketten en afzonderlijke originele accessoires ontwikkeld waarmee de Ténéré 700 Explore-eigenaar zijn motorfiets gemakkelijk een persoonlijk tintje kan geven.

U kunt deze pakketten en accessoires bestellen en op uw nieuwe motorfiets laten monteren voor u hem ophaalt bij uw Yamaha-dealer. Alle onderdelen in de pakketten kunnen ook afzonderlijk worden gekocht.

De lijn rijkleding van Yamaha, die is ontwikkeld als aanvulling op de Adventure-serie motorfietsen, bestaat uit textielen jassen en broeken voor meerdere seizoenen. Daarnaast biedt de Adventure-kledinglijn een selectie hoodies en T-shirts voor de echte Ténéré-liefhebbers.

MyGarage-app

Met de MyGarage-app van Yamaha kunt u op een snelle en gemakkelijke manier thuis een virtuele Ténéré 700 Explore met tal van originele accessoires samenstellen op uw smartphone of laptop. Met deze gratis app kunt u accessoires toevoegen en verwijderen om uw ideale motorfiets samen te stellen. U kunt het eindresultaat vanuit elke hoek in 3D bekijken.

Dankzij de MyGarage-app moet u nooit meer aarzelen of een accessoire wel past bij uw motorfiets. Als u de juiste accessoires hebt gekozen, mailt u het pakket naar een door u gekozen Yamaha dealer die deze originele accessoires zal monteren op uw nieuwe Ténéré 700 Explore.

Ga naar www.yamaha-motor.be voor meer informatie over originele Yamaha-accessoires en kleding of over MyGarage.

MyRide

Met de gratis MyRide-app van Yamaha halen Ténéré 700 Explore-rijders meer plezier en informatie uit elke rit. De app is beschikbaar voor iOS- en voor Android-toestellen en volgt en slaat elke route op. U kunt uw eigen verhaal maken, foto’s toevoegen en alles delen op sociale media. Met deze MyRide-app kunt u ook uw rijstatistieken bekijken, onder meer de totale afstand, de hoogte, de topsnelheid, de gemiddelde snelheid, de acceleratie en de hellingshoek en deze vergelijken met de statistieken van andere rijders.

Voor de Ténéré 700 Explore is MyRide ook de app die connectiviteit mogelijk maakt, zodat rijders meldingen van inkomende gesprekken en berichten op het dashboard kunnen zien.

Noot van de redactie: Wilt u een Yamaha verzekeren? Bereken hier uw premie!

Solo Moto is een handelsnaam van Combi Motors Belgium BV met ondernemingsnummer 0738.604.421 en is gespecialiseerd in het verzekeren van moto's en ingeschreven bij de Belgische toezichthouder, de FSMA.

© 2024 Solo Moto verzekering | Onderdeel van Combi Motors Belgium BV